08. јун 2014.

''СТАТИСТИКА ИГРАЧА ФК ''МИНЕРАЛ'' ЗА СЕЗОНУ 2013-2014''- ПОСЉЕДЊИ ДИО

Остало је још неколико играча који су заслужни за ову титулу да вам покажемо!
Немања Томић
Немања Томић
1 гол , 2 асистенције

Један од најмлађих играча у екипи, ове сезоне је био ''џокер с клупе''. Неколико утакмица је почео од прве минуте и одлично је обављао свој задатак. Асистирао је Стојановићу за побједнички гол против Обудовца. Против Гајева постигао је други гол на мечу, а уједно је то био његов други гол у каријери за сениорску екипу. У Милошевцу је сјајно пробио по десној страни и асистирао Поповићу за водећи гол на мечу.

Славиша Човић
Славиша Човић
1 гол , 1 асистенција

Сјајни млади играч, сјајан дриблинг и брзина су његова предност. Своје противнике излуђивао је дриблинзима.Постигао је гол против Врањака у побједи 2:0, али оно што је урадио у Обудовцу  ће бити уписано као један од најбољих потеза сезоне. Узео је лопту на средини игралишта, прешао четири играча и асистирао Симићу за једини гол на мечу. Напустио је клуб у зимском прелазном року, али надамо се да ће се поново вратити на јесен.
Немања Шкребић
Немања Шкребић
1 гол

Током читаве сезоне улазио је с клупе, само једну утакмицу је почео од прве минуте и ту прилику искористио на најбољи могући начин. У Костајници постигао је један од најважнијих голова  у сезони за тим , уједно и његов први у каријери за ФК ''Минерал''.

Петар Ђукић: Мало је играо ове сезоне, али је успио уписати асистенцију, и то против Озрена код трећег гола асистирао је Вучићу.

Бојан Божић: Млади голман достојно је замијенио Омеровића на голу, бранио је три утакмице и примио је четири гола, од тога два из пенала, с тим да Минерал није изгубио утакмицу кад је он бранио.

Ведран Јелић: Један од најискуснијих у екипи, мало је добијао шансе ове сезоне, имао је неколико одличних удараца у сусретима које је играо.

Драган Ковачевић: Забиљежио је неколико минута на терену ове сезоне, без значајнијег учинка.

Немања Марјановић: Бранио је првих 20 минута у првом колу против Требаве, због повреде леђа излази из игре. Након двије утакмице због приватних обавеза напушта екипу.

''СТАТИСТИКА ИГРАЧА ФК ''МИНЕРАЛ'' ЗА СЕЗОНУ 2013-2014''- ТРЕЋИ ДИО

... Настављамо даље...

Александар Шакановић
Александар Шакановић

Освојио је двије титуле као тренер, па се поново вратио на терен и поново освојио титулу. Требало му је времена да се врати послије тешке повреде. Постао је незамјењив у везном реду, велики радиша који много трчи. Помаже у одбрани и у нападу. Добра физичка спрема и издржљивост је његова предност. Добио је много дуела и много удараца ове сезоне али није одустајао. Није играо неколико утакмица што се осјетило на терену. Није биљежио голове и асистенције али је својом борбом заслужан за многе побједе.

Бранко Милојевић

Бранко Милојевић
4 гола

Први дио сезоне чинио је бедем испред гола Омеровића, играјући на позицији штопера и својим пожртвовањем спријечио је многе противничке нападе. 

Други дио сезоне почео је веома касно,али успио прославити као стријелац. Погодио је против Гајева на асистенцију Стојановића. У Милошевцу је био двоструки стријелац. Против  Руданке постигао је други гол на мечу.

Младен Поповић и Данијел Поповић


Младен Поповић
1 асистенција

Најодговорнији играч на терену је сигурно Младен Поповић. Човјек који мало прича , а много ради, оно што му тренер каже то извршава. Играо је на позицијама штопера, бека и задњег везног. Асистенцију је уписао у Добоју, када је главом додао до Стојановића који је постигао изједначујући гол.

Младенко Деспић

Младенко Деспић
1 гол

Знате ли Немању Видића? Е то је код нас Младенко Деспић. Човјек који се не боји ни једног противничког нападача, него се нападачи боје њега. Он иде главом гдје други не смију ногом. Храброст , одлучност, издржљивост све је одлика овог младог фудбалера. Једини гол ове сезоне постигао је против Младости из Тишине, а колико их је тек спасио?


Игор Јелић
1 асистенција

Игор Јелић
Капитен је играо капитенски, био је вођа свог тима када је играо, а и када није бодрио је свој тим. Господар Минераловог казненог простора, штоперска је једина његова позиција. Асистирао је Симићу за први гол против Обудовца.


Горан КовачевићГоран Ковачевић
1 гол

Будућност Минерала, незамјењив на позицији бека, један од најмлађих у екипи. Хладнокрван у дуелима са противником, уз још мало искуства постаће командант одбране. Постигао је један гол против Црвене звијезде Обудовац, на убацивање Гачића, сјајно је ударио главом.

Давор Нинковић

 Најискуснији играч, играо је свега осам утакмица, добио је четири жута картона. Својим искуством, борбом и сјајним додавањима био је један од кључних играча у побједама на почетку прољећнег дијела сезона. 


''СТАТИСТИКА ИГРАЧА ФК ''МИНЕРАЛ'' ЗА СЕЗОНУ 2013-2014''- ДРУГИ ДИО

Настављамо са статистиком наших играча ове сезоне!


Драган Вучић
Драган Вучић
6 голова, 7 асистенција

Био је најбољи стријелац прошле сезоне са 29 голова. Ове сезоне није био голгетерски расположен али је сазлужан за неколико важних побједа.

У трећем колу против Скугрића постигао је једини гол на мечу. Против Врањака асистирао је Стојановићу за први гол, то  је исто урадио и против Придјела за трећи гол на мечу асистирао је Стојановићу. Погодио је и против Посавине, иако је крај првог дијела сезоне играо на позицији бека.

У првом мечу другог дијела сезоне, постигао је најважнији гол, у Осјечанима ''срушио'' је Требаву''.  У сљедећем колу постигао је два гола Озрену. Младост је кући испратио са једним голом и једном асистенцијом. Против Обудовца асистирао је Стојановићу за трећи гол. У Костајници асистирао је Шкребићу, а у Милошевцу Поповићу. 

Брзоноги нападач одлично је користио своју брзину и био је надмоћан у односу на противнике. Остаће упамћени и невјероватни промашаји Вучића ове сезоне, као онај у Скугрићу.

Миленко Гачић
Миленко Гачић
3 гола, 7 асистенција

Велики борац , човјек који оставља ''срце на терену''. Био је суспендован неколико утакмица, а његов изостанак се осјетио.

Против Скугрића асистирао је Вучићу, а у Тишини је дао гол Младости. Гол је дао и Хајдуку и Придјелу на Бањи. 

У прољећном дијелу сезоне уписивао је само асистенције. Против Озрена асистирао је Вучићу, против Жељезничара Стојановићу. У голеади против Црвене звијезде асистирао је за други гол Ковачевићу, а против Руданке Стојановићу.

Данијел Поповић
Данијел Поповић
3 гола, 2 асистенције

''Мали али техничар''. То би се могло рећи за једног од најнижих играча у нашем тиму,али човјека са невјероватном техником. Издржљивост и дриблинг још красе овог фудбалера. Ове сезоне играо је на позицијама бека, у везном реду, у нападу и гдје год је играо правио је проблеме противничкој екипи. Памте се и његови дриблинзи у Баткуши. У јесењем дијелу сезоне због несугласица са тренером Милојевићем мање је играо, али је своју класу показао овог прољећа.

У Осјечанима сјајно истрчава контру и асистира Вучићу. Против Жељезничара постиже водећи гол. У Милошевцу је био играч утакмице. Постигао је два гола и уписао је једну асистенцију.


Драган Горановић

Драган Горановић
3 гола , 1 асистенција

Већину сезоне играо је на позицији бека, али када је било најважније одлазио је у напад и давао голове.
У првом колу је био један од најбољих на утакмици, асистирао је Стојановићу за први гол и то му је била једина асистенција у сезони. 

У прољећном дијелу сезоне истакао се као стријелац. Погодио је против Озрена на асистенцију Стојановића, у Врањаку је био човјек одлуке послије сјајног скока на убацивање Стојановића. У Придјелу је био сигуран са ''бијеле тачке''.

Дејан Јелић

Дејан Јелић, 3 гола

Велики борац на терену, увијек даје све од себе за клуб који воли. Својом моћном љевицом задаје муке противничким голманима. Погодиоо је против Требаве, а феноменално је извео слободан ударац против Гајева.

Ускоро и трећи дио!

07. јун 2014.

''СТАТИСТИКА ИГРАЧА ФК ''МИНЕРАЛ'' ЗА СЕЗОНУ 2013-2014''- ПРВИ ДИО

Једна од најзначајнијих сезона у историји ФК ''Минерал'' је завршена и вријеме да се сумирају резултати. Овдје ћемо приказати статистику играча у неколико дијелова.

Жељко Стојановић:
15 голова, 10 асистенција.

Жељко Стојановић
Статистички гледано најбољи играч ове сезоне у екипи је Жељко Стојановић. Потпуно заслужено својим головима и асистенцијама доносио је побједе у најважнијим мечевима. Кад друге није ишло он је вукао екипу. Можемо много писати о овом мајстору са бројем 18, али подсјетићемо се шта је урадио ове сезоне.

Већ у првом колу против Требаве уписује двије асистенције и један гол. Код првог и трећег гола асистирао је Јелићу и Симић, а други је велемајсторски погодио ударцем са ивице казненог простора. У другом колу донио је велика три бода из Пакленице фантастичним слободним ударцем са преко 30 метара. У четвртом колу у Тишини постиже хет-трик. Против Хајдука код куће је постигао гол и асистенцију. У шестом колу противник је био Врањак, а Жељко је постигао први од два гола на утакмици. У седмом колу Стојановић је погодио за велики бод из Добоја против Жељезничара. У сљедећем сусрету против ОФК Придјела уписао је гол и асистенцију. Црвени картон је добио против Наших крила на Бањи Врућици.

У другом дијелу сезоне, биљежи асистенцију за Горановића против Озрена. Памти се и његов феноменалан центар-шут за Горановића у Врањаку којим је наш тим обезбједио велика три бода. У 18.колу прекида голгетерски пост од 11 утакмица без постигнутог гола. У сусрету против Жељезничара за први гол асистира Поповићу, а други постиже на асистенцију Гачића. Два гола је постигао против Ц.Звијезде Обудовац у побједи 4:3, а против Гајева је уписао двије асистенције. Да би у посљедњем колу против Руданке постигао свој други хет-трик ове сезоне за крај ове фантастичне сезоне по њега.

Јасмин Омеровић

Јасмин Омеровић:
15 утакмица без примљеног гола

На којем би мјесту Минерал завршио да није имао њега на голу. Повратник међу стативе, 27.-годишњи Омеровић, заслужан је ако не за сваку, онда за сваку другу побједу нашег тима. Правио чуда на голу у тренуцима кад је то било најпотребније. У 23 утакмице које је играо, на 15 није примио гол. У осталих осам примио је 17 голова. Своју мрежу је сачувао у Пакленици, Обудовцу, Руданци, Осјечанима, Скугрићу, Врањаку и Костајници. Што се утакмица код куће тиче није примио гол против Требаве, Скугрића, Хајдука, Врањака, Придјела, Озрена, Младости и Црвене звијезде Гајеви. Играч који је има искуства играња у Другој лиги ће сигурно бити од велике користи у сљедећој сезони.

Јоргован Симић
Јоргован Симић
10 голова, 4 асистенције

Велики борац на терену, сјајан скок, све то краси Јоргована Симића који је одиграо одличну сезону.

Са 10 голова, други је стријелац екипе. Већ у првом колу је главом затресао мрежу Требаве. Погодио је и против Хајдука у побједи од 3:0. Играч утакмице је био против ОФК Придјела када је постигао два гола. Својим голом донио је побједу нашој екипи у Обудовцу. Са ''бијеле тачке'' је био сигуран против Посавине.

У другом дијелу сезоне, тек је заиграо у Баткуши када је промашио неколико одличних шанси, али када је ушао у форму све се то вратило. У побједи против Жељезничара од 3:1, Симић је постигао трећи гол. У Придјелу је својим поготком само ублажио пораз нашег тима. У сљедећем сусрету против Црвене звијезде Обудовац постигао је водећи гол на асистенцију И.Јелића. У Костајници је голом потврдио побједу нашег тима од 2:0. Најљепши његов гол био је онај посљедњи, када је погодио из слободног ударца у Милошевцу. То је био његов десети  у првенству. У посљедња два кола, прославио се као асистент. У Милошевцу асистирао је код посљедњег кола Милојевићу, а против Руданке на ''пластици'' уписао је чак три асистенције , двије Стојановићу и једну Милојевићу.

...Остали у другом дијелу...

06. јун 2014.

''МИНЕРАЛ РУТИНСКИ ОКОНЧАО ПРВЕНСТВО''

''Комбинација Симић-Стојановић срушила Руданку''


Спуштена је завјеса на сезону 2013-2014. у Регионалној лиги Центар! У посљедњем колу Минерал је на Бањи Врућици рутински савладао Руданку резултатом 4:1. У слављеничкој атмосфери, сусрет је био без резултатског значаја.

Сусрет није обиловао приликама у првом полувремену , на тренутке је био досадан, али је домаћин на одмор отишао са два гола предности!

32.минута: Симић асистира Стојановићу који се налазио у казненом простору, а онда потез утакмице. Феноменалним дриблингом избацује два гостујућа играча и голмана, и шаље лопту у празну мрежу голмана гостију за 1:0.

44.минута: Симић још једном асистира , овога пута до Милојевића, који то сигурно користи за 2:0.

Друго полувријеме обиљежио је Стојановић, који је у потпуности потврдио зашто је најбољи играч ове сезоне.

56.минута: Гачић пробија по десној страни, убацује до Стојановића који закуцава лопту у гол за 3:0.

73.минута: Трећа асистенција на утакмици Симића, за хет-трик Жељке Стојановића. Прошао је по лијевој страни Симић и додао Стојановићу који је својим трећим голом на утакмици закључио ову фантастичну сезону по њега.

75.минута: Млади голман Божић је скривио пенал. Сигуран са бијеле тачке је био Тодоровић за коначних 4:1.

До краја утакмице било је неколико добрих прилика које је имао Вучић, и један феноменалан ударац Симића који се зауставио на стативи.

Капитен Горановић и Ђурић

''Још један пехар стигао у витрине ФК ''Минерал''


По завршетку утакмице , пехар шампиона Регионалне лиге Центар за сезону 2013-2014. ФК ''Минерал'' уручио је комесар лиге Миленко Ђурић. Ово  је трећи пехар за три године фудбалера Минерала.

ФК ''Минерал'' Бања Врућица:
2011-2012.Шампион Међуопштинске лиге Добој
2012-2013.Шампион Подручне лиге Добој
2013-2014.Шампион Регионалне лиге Центар
2014-2015. Нови члан Друге лигеРС група Запад

Ускоро и статистика ове сезоне.

ФК ''Минерал'' Бања Врућица- ФК ''Руданка'' Руданка 4:1
1:0 Стојановић 32'
2:0 Милојевић 44'
3:0 Стојановић 56'
4:0 Стојановић 73'
4:1 Тодоровић 75'(пен)

ФК ''Минерал'': Божић, Горановић, М.Поповић, Ковачевић, Деспић, Шакановић(од 77' Шкребић), Гачић, Д.Поповић( од 65' Томић). Стојановић, Симић, Милојевић(од 50' Вучић)
тренер: Дујаковић

02. јун 2014.

''ШАМПИОНСКИ ПЛЕС У МИЛОШЕВЦУ''

''Петарда као шлаг на торту''

ФК ''МИНЕРАЛ'' ШАМПИОН РЕГИОНАЛНЕ ЛИГЕ ЦЕНТАР 2013-2014!

Каква представа фудбалера Минерала у претпосљедњем колу Регионалне лиге Центар. Све оно што су радили током читаве сезоне, на крају су потврдили на посљедњем гостовању ове сезоне у Милошевцу, најубједљивијом побједом 5:1 и званично су постали шампиони.

И поред изостанака Омеровића, Деспића, Гачића, Нинковића, Д.Јелића, тим са Бање Врућице одиграо је фантастичан меч.
Да ће ово бити ефикасна утакмица видјело се већ након 20 минута, када су постигнута четири гола.

4.минута: Сјајно по десној страни пробија Томић, убацује на другу страну тамо је Д.Поповић који погађа за 0:1.

6.минута: Није дуго трајало славље наших играча. У казненом простору руком игра Ковачевић, а судија показује на најстрожу казну за домаћина. Сигуран са бијеле тачке је био Саво Томић за 1:1.

Од тада на терену је постојао само тим у жутим дресовима.

14.минута: Идентична ситуација као код првог гола. Вучић пробија по десној страни, убацује лопту, а ту је поново Д.Поповић који својим трећим овосезонским голом доноси предност свом тиму 1:2.

20.минута: Д.Поповић у соло продору , противнички играч га руши на неких 20 метара. Слободан ударац перфектно изводи Симић за 1:3.

Било је још неколико прилика до краја полувремена, најбољу је пропустио Милојевић када је његов лоб-ударац отишао поред гола. Резултат првог полувремена је био 1:3.

46.минута: Тек што се кренуло са центра, домаћи су поново морали на центар. Д.Поповић актер и код овог гола,  убацује корнер са лијеве стране, највиши у скоку је Милојевић који сјајно погађа за 1:4.

До краја сусрета Минерал је играо лијепо, лепршаво а брзоноги нападач Вучић поново је промашивао немогуће.

75.минута: Симић пробија по лијевој страни, додаје до Милојевића који својим другим, а трећим овосезонским голом, завршава ову фудбалску рапсодију играча Минерала. 

Треба рећи да је сусрет одигран по одличном терену. Други пут у каријери на нашем голу се нашао млади Божић, који је одлично одрадио свој посао.

''ШАМПИОНИ, ШАМПИОНИ, ДРУГА ЛИГА''

Побједа која значи да је ФК ''Минерал'' Бања Врућица шампион Регионалне лиге Центар, и нови члан Друге лиге Запад. У сриједу је заказано посљедње коло, и сви путеви воде на Бању Врућицу од 17:00 часова, Минерал игра против Руданке. Такође ће бити уприличено проглашење побједника Регионалне лиге Центар, и додјела пехара. Трећу годину узастопно пехар долази на Бању Врућицу. 

''МИНЕРАЛ ВАС ЗОВЕ НА ШАМПИОНСКО СЛАВЉЕ, БАЊА ВРУЋИЦА ПОЗДРАВЉА СВОЈЕ ШАМПИОНЕ''


ФК ''Посавина'' Милошевац- ФК ''Минерал'' 1:5
0:1 Д.Поповић 4'
1:1 С.Томић 6'(пен)
1:2 Д.Поповић 14'
1:3 Ј.Симић 20'
1:4 Б.Милојевић 46'
1:5 Б.Милојевић 75'

ФК ''Минерал'': Божић, Ковачевић, Јелић, Горановић, М.Поповић, Шакановић, Симић, Д.Поповић, Томић(од 60' Стојановић), Милојевић(од 76' Шкребић), Вучић(од 61' В.Јелић)
тренер: Дујаковић

                                                                                  
                                                                             Давид Павловић