FK "Mineralu" u novoj sezoni poraz nije poznat


4. Kolo: 09.09.2012. FK „BUDUĆNOST“(Gornja Slatina) - FK „MINERAL“ (3:5)

Presudila Fizička spremnost i dobra postavka u drugom dijelu utakmice
Na najdužem gostovanju fudbaleri Minerala odigrali su utakmicu punu uzbuđenja i velikog preokreta naročito u drugom poluvremenu. Prvo poluvrjeme pripalo je domaćima uz neuvjerljivu igru Minerala i poklon lopte Kovačevića dok smo u drugom poluvremenu vidjeli sasvim drugi scenario gdje dolazi do enormnog rezultatskog preokreta i poboljsašnja igre kako u završnici tako u sredini i zadnjoj liniji.
Već u 11. min susreta Kovačević G. nereaguje dobro i dopušta protivniku da dođe do prednosti od 1:0.
Jalovi pritisak Mineral je pravio do 25. min ali tada Vučić probija kompletnu desnu stranu Budućnosti i završava akciju pogotkom za egal od 1:1.
Potom Kovačević G. u 31. min nesmotreno reaguje u kaznenom prostoru, ruši protivnika a glavni sudija meča pokazuje na bijelu tačku odakle domaćin ponovo dolazi do prednosti od 2:1.
Zatim Kovačević. G. hek-trik greškom pravi veliki propust u zadnjoj liniji, fula loptu i stvara domaćinu sto postotnu šansu gdje Biljanović nije mogao da reaguje i spasi gol a domaći su otišli na dva gola prednosti u 34. min.
Nakon poluvremena nije se niko nadao da će sastav Minerala ne samo da stigne nego i prestigne uvjerljivo vođstvo domaćih i da zatrese četri puta mrežu i tek tada počinje prava ofanziva „ŽUTIH“ sa drugom formacijom 3-4-3, iz igre izlazi indisponirani Kovačević a u igru ulazi Milojević i odlazi u spic sa Simićem i Vučićem a u zadnjoj liniji igrala su 3 štopera. Dobar potez stratega gostiju pokazao se već u 58. min kada Gačić sjajnim šutom sa 20 m smanjuje prednost na 3:2.
Dve minute posle toga potpunu terensku inicijativu Mineral koristi kada Stojanović asistira Simiću koji donosi drugo izjednačenje na utakmici na 3:3.
Još pola sata igre bilo je dovoljno da se očekuje kapitulacija domaćih koji su se povukli u potpunosti i pokušavali da spasu jedan bod. Međutim to im nije uspjelo protiv fizičke jače i tehničke bolje ekipe iz Banje Vrućice, Simić se u 71. min revanšira Stojanoviću za asistenciju a ovaj driblingom baca protivnika na koljena i iskusnim prizemnim šutom dovodi Mineral u prvo vođstvo od 4:3.
Potom Stojanović drugom asistencijom upošljava Brzonogog Vučića koji je neuhvatljiv za domaću odbranu a ovaj svojim drugim pogotkom rješava sve dileme oko pobjednika i postavlja konačan rezultat od 5:3.
Mineral je četvrtom uzastopnom pobjedom zauzeo 1. Mjesto na tabeli sa 12 bodova a prate ga Zadrugar iz Sijekovca i Ozren iz Paklenice.
Sledeću utakmicu Mineral kao domaćin očekuje ekipu Borca iz Osinje


.

Коментари