Nova ubjedljiva pobjeda FK MINERALA


5. Kolo: 16.09.2012. FK „MINERAL“ – FK „BORAC“(Osinja) (7:3)

„Efikasan“ napad – „Kolosalne“ greške odbrane

U petom kolu zabilježena je i peta uzastopna uvjerljiva pobjeda u kojoj je ekipa Minerala primili 3 gola ponovo iz sobstvenih grešaka.

Problem za trenera žute čete predstavljao je izostanak oba golmana domaće ekipe, Biljanović i Marjanović nisu bili u mogućnosti prisustvovati meču i braniti svoju mrežu, nakon čega je među stative stao rezervni štoper Jelić I. i odradio korektno svoj posao uz veoma mali broj intervencija s tim da ništa nije mogao da uradi kod postignitih golova.
Prvu priliku bilježimo u 8.min kada Simić pogađa prečku iz kornera. Posle toga ništa dramatično nije se dešavalo sve do 23. min kada pokušaj Stojanovića zaustavlja gostujući golman ali samo nakratko jer Vučić dolazi do lopte i postiže pogodak za vođstvo Minerala od 1:0.
U 35. min Stojanović upošljava Vučića kojeg nepropisno zaustavlja gostujuća odbrana u šesnest metara a glavni sudija pokazuje na bijelu tačku i nepostupa ispravno po fudbalskim propisima i nedodjeljuje igraču Borca crveni karton kao zadnjem igraču za učinjeni prekršaj. Potom kapiten domaćih Goranović propušta priliku da se po treći put ove sezone upiše u listu strijelaca iz penala, njegov udarac dobro procjenjuje golman ali odbijenu loptu prihvata Stojanović koji povećava rezultat na 2:0
U 41. min Stojanović propušta 100% šansu i neuspjeva rolanjem povećat rezultat ali samo minut posle toga isti igrač ispravlja prethodno propuštenu priliku i sa 20-ak metara drugim svojim pogotkom donosi prednost od 3:0.
Potom Čović na sredini terena gubi loptu i gostima otvara čistu kontru koju koriste u zadnjoj minuti prvog poluvremena za smanjenje rezultata na 3:1.
Zatim još jedna nepotrebna greška zadnje linije Minerala dala je potajnu nadu Borcu da se vrati u rezultatski priključak, naime dugu loptu gostiju Milojević u najboljoj namjeri poklanja napadaču Borca a ovaj to koristi u 52. min i gosti smanjuju rezultat na 3:2.
Četri minute nakon primljenog pogotka domaći postižu četvrti gol, Simić trese mrežu Borca na asistenciju Gačića za 4:2 
Tri minute nakon toga ponovo nesmotrenost žutih, Jelić I. baca loptu za Jelić D. koji ulazi u dribling sa gostima ali izlazi poražen iz njega a to na najbolji način koristi napadač Borca koji ponovo uliva nadu za preokret i smanjuje na 4:3.
Međutim to je bilo sve od gostujućih igrača jer tad Mineral ponovo ulazi u seriju golova, prvo je Vučić u 73. min na asistenciju Stojanovića po drugi put postigao gol za 5:3 da bi Simić iskoristio veliku grešku Borca u 81. min i postigao nedostižnih 6:3.
Tačku na ovaj susret postavio je sjajni Vučić na asistenciju Stojanovića hek-trikom u 83. min.
Zadnju šansu propustio Simić za svoj prvi hek-trik u 85. min kada sa šest metara neometan, silovitim udarcem pogađa prečku. 
Ekipa Minerala i dalje zauzima 1. Mjesto a sledeće kolo igra se derbi Područne lige kada podmornica gostuje ekipi Ozrena.


Tabela i ostali rezultati:

Коментари