NEVJEROVATAN PREOKRET ŽUTIH NA KISELJAKU I OVJERA JESENJE TITULE


NEVJEROVATAN PREOKRET ŽUTIH NA KISELJAKU

13. Kolo: FK“MINERAL - FK“SLOGA (Jakeš) 3:2

MILOJEVIĆ U POSLJEDNJIM SEKUNDAMA OVJERIO JESENJU TITULU

U poslednjem kolu jesenjeg dijela šampionata područne lige viđena je utakmica koja je obilovala sa dosta pogodaka a u sjeni ovog meča je veliki rezultatski preokret domaće ekipe koja je uspjela da nadoknadi vođstvo gostiju od 2:0, koji su gosti postigli u 49. min. Da da bi susret bio još nevjerovatniji Mineral je igaro sa igračem manje od 17. min zbog isključenja Stojanovića.
Prvo poluvrjeme Sloga je odigrala puno bolje i konkretnije a Mineral je traljavom i jalovom igrom pokušavao da uradi nešto što je izašlo iz okvira dogovora iz svlačionice pred sami meč a kao rezultat toga usledile su kazne Sloge. Blagu terensku inicijativu žuti su držali sve dok nisu ostali sa igračem manje a taj detalj upravo je i mogao da se osveti domaćinu ali uz dosta sreće, truda i napora to se ipak nije dogodilo.
U 17. min Stojanović prolazi gostujućeg igrača, ovaj ga faulira s leđa ali lakat Stojanovića završava na licu pomenutog veznjaka koji nije promakao glavnom arbitru koji mu dodjeljuje drugi žuti karton (prvi je dobio zbog prigovora u 4.min) i domaći ostaju bez prvog asistenta lige u ranom dijelu utakmice.
Posle ovog detalja gosti su bili nešto konkretniji u nadi da iskoriste igrača više al sa egalom se otišlo na odmor. Na početku drugog dijela Sloga je za 2 min posle dve vezane greške domaće odbrane došla do vođstva.
Nespretna reakcija Đukića koji igra rukom na 20 m od svog gola, dala je nadu da gosti naprave nešto više iz slobodnog udarca. Gostujuće nade su se obistinile, gostujući fudbaler odmjereno izvodi slobodan udarac, Biljanović nereaguje dobro a lopta završava u mreži Minerala za prvo vođstvo Sloge od 1:0 u 48. min.
Samo minut posle primljenog gola Jelić I. pravi veliku grešku, nereaguje adekvatno a gosti to znalački koriste i iz polukontre po drugi put matiraju Biljanovića za velikih 2:0.
I tada se svima činilo da su sve nade izgubljene osim žutih borbenih momaka koji su u peostalih 40 min odigrali za pamćenje. Trener podmornice tada sa dosta rizika kreće sa Vučićem i Milojevićem u spicu a Perišića šalje da se priključi pomenutom dvojcu u nadi da se napravi pritisak i dođe do kakvog takvog priključka.
Gosti su se povukli a Mineral je tad počeo da igra jako, čvrsto a igra se preselila skoro na 20 m gostiju.
U 61. min drugi strijelac lige, Vučić smanjuje prednost Sloge sjajnim golom sa 18 m i Mineralu daje još veći motiv da napadne Slogin gol.
Ubrzo nakon datog gola i jakog presinga domaći dolaze do kornera kojeg ubacuje Perišić a Popović M. visoko skače i trese mrežu za potpunu povratak u utakmicu od 2:2
Gosti su se već tad počeli da brane i spašavaju bod a Mineral je sve više bombardovao goste šutevima Vučića, Perišića i Čovića.
Kao plod takve igre Mineral je mogao da iskoristi u 67. min kada odbrambeni fudbaler zaustavlja loptu rukom u kaznenom prostoru a kapiten Goranović slabo izvodi najstrožu kaznu i dopušta gostujućem golmanu da odbrani ovaj udarac i da ostavi svoju ekipu u igri za bodove.
Međutim, Mineral nije posustajo ni u jednom trenutku meča ali ako se bližio kraj utakmice svi su mislili da će se bodovi podijelit na „Kiseljaku“.
No međutim takvog mišljenja nisu bili Minersi, igrali su do poslednjeg atoma snage koji se na kraju isplatio. U zadnjim sekundama meča, Gačić baca daleko loptu iz auta, Jelić I. prebacuje na drugu stativu a veliku radost i ovjeru jesenje titule donosi Milojević pogotkom glavom.

Ostali rezultati i tabela:


Коментари