Lider ubjedljivo sačuvao vrh (FOTO)

17. Kolo: 07.04.2013. 

FK „MINERAL“ – FK „BUDUĆNOST“(Gornja Slatina) (4:1)

Lider ubjedljivo sačuvao vrh
U ovom kolu viđena su dva različita poluvremena što se tiče ekipe iz Banje Vrućice. Iako su domaći imali prednost od 2:1 na poluvremenu, u prvom dijelu bila je loša igra bez prepoznatljivog stila žute čete. Već na samom početku utakmice u 4. min Đukić fula loptu i stvara priliku gostima da ugroze gol domaćina ali Marjanović dobro interveniše i sprječava hladan šok na startu.
Nedugo zatim sledi najbolja akcija prvog dijela utakmice kada u 6. min Stojanović i Gačić odigravaju dupli pas nakon kojeg Gačić aistira Stojanoviću a ovaj donosi vođstvo od 1:0. Za Mineral.
Zatim sledi greška štopera Popović M. koji nepropisno zaustavlja gostujućeg igrača u kaznenom prostoru nakon kojeg Budućnost izjednačava rezultat u 16. min na 1:1 sa bijele tačke.
U 19. min dobar pokušaj Gačića uspio je da ukroti golman Slatine.
U 33. min golman Budućnosti Vasiljević pravi veliku grešku, slabom intervencijom nogom predaje loptu Vučiću koji sa 25 m matira Vasiljevića za prednost domaćina od 2:1.
S ovim rezultatom otišlo se na odmor a nakon toga usledila je prava igra Minerala što je posle rezultiralo i postizanjem još dva pogotka i uvjerljivim trijumfum za ostanak na čelnoj poziciji i povećavanje bodovne prednosti na drugoplasirani Ozren koji je poražen u Kožuhama sa 1:0.
U nastavku Mineral znatno popravlja igru, kreće mnogo ofanzivnije i stvara mnogo više prilika a Stojanović u 46. min to i nagovještava.
U 50. min domaći već imaju razlog za slavlje, Popović D. prolazi s desne strane i prizemnom loptom pronalazi Stojanovića koji povećava rezultat na 3:1. 
Samo dve minute posle Jelić D. dobro šutira ali njegova lopta nepronalazi put do gola Vasiljevića nego pogađa prečku i gostima daje šansu za ostanak u rezultatskom priključku.
U 69. min Gačić dolazi pre do lopte u kaznenom prostoru a Vasijević ga ruši, glavni arbitar nedvojbeno pokazuje na najstržu kaznu iz koje Vučić postiže nedostižnih 4:1. za Mineral.
Na kraju utakmice u 83. min gosti su imali dobru priliku za smanjenjem rezultata ali nezaposleni Marjanović drugi put dobrom intervencijom otklanja ovu priliku.


Tabela i ostali rezltati 17. kola PFL DOBOJ


Коментари