'' МИНЕРАЛ СИГУРАН У ДЕРБИЈУ''

                              ФК ''МИНЕРАЛ'' - ФК ''Требава'' Осјечани 3:0


        Какав почетак РФЛ Центар, у дербију кола, прошлогодишњи шампион ПФЛ Добој ФК '''Минерал'' савладао је браниоца титуле  РФЛ Центар екипу Требава Осјечани са 3:0.
Домаћи су поново показали да им нема равног на стадиону са умјетном травом , уписали су 24.побједу у 24.утакмици. Иако су гости дошли као фаворити, већи дио утакмице на терену је постојала само једна екипа. 
Након почетног испитивања снага, већ 20.минути домаћи остају без голмана, повријеђеног Марјановића мијења Омеровић, који је након једне сезоне одсуства поново обукао дрес нашег клуба. Средином првог полувремена Минерал преузима иницијативу и ствара неколико сто-постотних шанси. Горановић, Д.Јелић, Симић су пријетили али лопта једноставно није хтјела у гол.  У посљедњој минути првог полувремена , Стојановић мајсторски избацује Дејана Јелића, који излази сам на гостујућег голмана и рутински га матира 1:0.
 Првих 15 минута другог полувремена протекло је нападима гостију, који су имали најбољу прилику у 55.минути када је нападач гостију изашао сам на нашег голмана, али је Омеровић мајсторски интервенисао и спријечио изједначење. Након тога Минерал убацује у брзину више, неколико прилика су имали Вучић, Стојановић, али је резултат остао непромијењен до 72.минуте. Горановић асистира до Стојановића који фантастично шутира са 16м у десни доњи угао голмана гостију 2:0. До краја меча гости су покушали притиском на судију и грубим прекршајима да омету игру нашег тима, али наши играчи нису пали на провокације гостију већ су их још једним голом у потпуности нокаутирали. 82' Стојановић центрира са десне стране до Симића који у свом стилу главом поставља коначан резултат утакмице 3:0.

 ''Милојевић дебитовао побједом''

Ово је била прва утакмица на клупи новог шефа стручног штаба Владе Милојевића који је дебитовао на најбољи могући начин- побједом.
У наредном колу наш тим гостује старим знанцима екипи Озрена из Пакленице.

ФК''Минерал''- ФК ''Требава'' 3:0
Стријелци: Д.Јелић(45') Стојановић(72') Симић(82')
Минерал: Марјановић(од 20' Омеровић) Поповић, Горановић, Милојевић, И.Јелић, Шакановић, Гачић(од 85' Томић), Стојановић, Симић, Д.Јелић(од 82' Деспић), Вучић
Жути картони: Поповић, И.Јелић, Симић

Коментари

Постави коментар