''ЖУТА ПОДМОРНИЦА ПЛОВИ КА ЈЕСЕЊОЈ ТИТУЛИ! ВЕТЕРАНИ УВЕЛИЧАЛИ ПОБЈЕДУ!''

http://www.youtube.co
m/watch?v=ssIjAMEfd80&feature=youtu.be

Генерација фудбалера Минерала из сезоне 1969-1970, која је те сезоне играла у трећој лиги СФР Југославија, била је специјални гост на утакмици 8.кола РФЛ Центар, између домаћег Минерала и екипе ОФК'' Придјел'' из Доњег Придјела. Предсједник клуба Саво Бубић подијелио је признања тадашњим играчима, за највећи успјех у историји клуба. Почетни ударац на мечу извели су тренер и капитен те генерације, Перо Ковачевић и Здравко Јотановић- Цака.

  

                                 ''Побједа за +4''


Утакмица је почела  са двије велике прилике за домаћине, прво је шут Ковачевића главом са 5 метара тешком муком одбранио голман, пар минута касније Симић главом погађа пречку.

39мин: Стојановић пасом са центра игралишта у казненом простору проналази Гачића, који мајсторским ударцем под пречку доводи наш тим до вођства.(1:0)

45мин: Деспић фантастично проналази Ковачевића у шеснестерцу гостију, овај прима лопта али га гостујући штопер непрописно зауставља, а главни арбитар показује на бијелу тачку. Лопту узима Симић и рутински повећава предност на 2:0.

60мин: Вучић улази у казнени простор , враћа лопту назад до Стојановића а овај у свом стилу ударцем са 16 метара постиже свој девети овосезонски гол за 3:0.

63мин: Три минута послије стављена је тачка на ''и''  ове утакмице. Симић излази 1 на 1 са гостујућим голманом и поставља коначан резултат 4:0. То је био његов други погодак на утакмици чиме је добио епитет играча утакмице. 

До краја домаћи су покашали преко Гачића, Стојановића и Вучића али се резултат није мијењао. 

Тренер  Милојевић указао прилику истим играчима као и у прошлом колу у Добоју, а прилику са клупе су добила три Драгана(Горановић,Вучић и Ковачевић)

Овом побједом тим са Бање Врућице повећао је предност на табели на +4 у односу на ''Требаву'' и + 5 у односу на ''Жељезничар''.

Била је ово 28 узастопна побједа на стадиону ЗТЦ Бања Врућица.

У сљедећем колу наши момци гостују у Обудовцу код ''Црвене Звијезде''.

Коментари