''САМО БОД НА КРАЈУ''

Шта се десило са  оном екипом која је након девет кола заузимала прво мјесто са 25 бодова од могућих 27? Све што су створили на почетку , просули су на крају.
Фудбалери Минерала у посљедња четири кола освојили су само два бода од могућих 12.
Данас је на програму била заостала утакмица 12.кола РФЛ Центар против ФК ''Посавина'' из Милошевца. Иако се очекивало да ће домаћа екипа оправдати улогу фаворита, до тога није дошло.
Први пута у каријери на гол ''Минерала'' је стао седамнаестогодишњи Бојан Божић умјесто Омеровића.

Већ у 11 минути  у свом првом озбиљнијем нападу гости долазе у вођство,  послије одбране Божића, одбијену лопту играч Посавине поспрема у мрежу за 0:1.

Тим са Бање Врућице преко 300 минута није дао гол, али заиста је невјероватно како се мрежа није затресла у првом полувремену. Како је бранио гостујући голман , а и када није бранио наше играче као да је неко ''проклео''. Шутеви Гачића, Стојановића, Симић нису завршили иза леђа гостујућег чувара мреже.

58.минута: стиже казна за промашаје, контра-напад гостију, шут брани Божић али одбијену лопту играч екипе из Милошевца са два метра поспрема у гол за 0:2.

Тада креће опсада гола гостију која се коначно исплатила у 68.минуту.

68.минута: Стојановић је срушен у казненом простору а судија показује на бијелу тачку. Лопту узима капитен Симић и постиже гол за ''Минерал'' након више од 350 минута игре( посљедњи гол је постигнут у Обудовцу, у 9.колу а стријелац је био Симић) за 1:2.

Притисак је настављен, треба истаћи да главни судија није имао контролу над утакмицом, више је ''држао''лекције играчима него што би их санкционисао картоном.

87.минута: Гужву у казненом простору најбоље користи Драган Вучић који ударцем са 16 метара доноси изједначење 2:2. Ово је био његов други гол ове сезоне.

Треба рећи да су гостујући играчи више времена прележали на терену него што су играли.
На крају утакмица је завршена резултатом 2:2.

Чини се да је срушен мит о ''неосвојивој тврђави'' јер након 28 побједа у исто толико мечева на стадиону ''ЗТЦ Бања Врућица'' ФК ''Минерал'' у посљедње двије је освојио само бод.

Завршен је први дио сезоне у Регионалној лиги Центар, ФК ''Минерал'' завршио је на другом мјесту са 27 бодова, четири мање од првопласиране екипе ФК ''Требава'' Осјечани.

Бања Врућица:
ФК ''Минерал''- ФК ''Посавина'' Милошевац 2:2
0:1 (11') 0:2 (58') 1:2 Симић(68') 2:2 Вучић(87')
ФК ''Минерал'': Божић, Поповић, Милојевић(од 68' Деспић), Горановић, Вучић, Шакановић, Гачић, Стојановић, Јелић, Симић, Човић
тренер: Милојевић

Коментари