'' ПОРАЗ У ПРИДЈЕЛУ''

Јасмин Омеровић

Фудбалери Минерала у 21.колу Регионалне лиге Центар уписали су четврти овосезонски пораз, у Доњем Придјелу, екипа ОФК ''Придјел'' била је боља резултатом 3:2.

Треба прво рећи да су услови за игру били на ивици регуларности, превисока трава и локве на одређеним дијеловима терена су били вјероватно главни адут домаћина у овом сусрету.

А, судијска тројка Радић(главни), Максимовић и Стојановић као да се у путу нису срели. Катастрофално суђење у неким тренуцима и крајње скандалозно помоћника(до публике) који је махао офсајде наших играча и кад лопта није била код нас, а ни главни није био ништа бољи. Други помоћник је покушавао дијелити правду али се нашао на удару домаћих играча , што је изазвало прекид...нешто касније о томе.

Вратимо се фудбалу... Већ на старту Симић у одличној шанси шутира поред гола.

11.минута: У првом озбиљнијем нападу домаћих, М.Поповић руши домаћег играча а главни арбитар оправдано досуђује најстрожу казну.
Сигуран са бијеле тачке је био Гаврић за 1:0.

Два сјајна ударца по гол домаћих имали су Шакановић (лопта прошла тик поред стативе) и Нинковић (одбранио голман)
28.минута: Контра-напад екипе из Доњег Придјела, а ту шансу користи Лазић и повећава резултат на 2:0.

44.минута: Центаршут наше екипе руком зауставља домаћи играч ... и пенал. Сигуран са 11 метара је Горановић који смањује резултат на 2:1. То је и био резултат првих 45.минута.

Наставили су наши момци у другом полувремену да врше притисак на гол домаћина, али опет једна кобна грешка и контра-напад...

57.минута: Један на један са Омеровићем излази Озренко Николић , и резултат је 3:1 за домаћина.

73.минута: ПРЕКИД... На интервенцију помоћног судије(до клупе) због приговора играч домаћих Глигорилић добија други жути и искључујићи по њега картон. Након тога, нападач домаћих Николић је готово насрнуо на истог тог помоћника, упутивши му салве увреда , те на поновну интервенцију помоћника, Николић добија директан црвени картон. Тада креће опсада судијске тројке од стране домаћих играча, те исти  тај помоћник захтјева прекид утакмице, док не дође  полиција.

И тако је утакмица настављена послије 25 минута. 


90.минута: Симић је успио само да ублажи пораз наше екипе 3:2.

                            ''Минерал остао први''


Захваљујући резултату у Милошевцу , Посавина-Требава 2:2, тим са Бање Врућице је задржао прво мјесто са само једним бодом више од екипе из Осјечана. И посљедњих пет кола предстоји нам рововска борба за титулу.

ОФК ''Придјел'' Доњи Придјел- ФК ''Минерал'' 3:2
1:0 Гаврић(11-пен)2:0 Лазић( 28) 2:1Горановић (44-пен)3:1 Николић (57) 3:2 Симић(89)
црвени картон: Глигорилић, Николић(ОФК Придјел) 73'
жути картони: М.Поповић, Д.Поповић, Нинковић

ФК ''Минерал'': Омеровић, Горановић, М.Поповић, Јелић, Ковачевић, Шакановић, Нинковић, Стојановић, Гачић, Симић, Д.Поповић
тренер: Дујаковић

П.С:    СРЕЋНО СКЛАПАЊЕ БРАКА НАШЕМ ГОЛМАНУ ЈАСМИНУ ОМЕРОВИЋУ И ЊЕГОВОЈ ЖЕНИ, ЖЕЛИ МУ ФК ''МИНЕРАЛ''!

Коментари