''ГОЛЕАДА НА БАЊИ ВРУЋИЦИ''

Жељко Стојановић

'' Минерал замало од готовог направио вересију''


Сјајну утакмицу 22.кола РФЛ Центар на Бањи Врућици одиграли су ФК ''Минерал'' и ФК ''Црвена звијезда'' Обудовац.

Гледаоци су видјели добру, фер и коректну утакмицу са седам голова.
Иако је наш тим могао много раније да ријеши утакмицу, тек у посљедњим секундама је успио да упише 14. овосезонску побједу. 

Сусрет није обиловао са великим приликама. На почетку меча покушали су ударцима, Нинковић и Стојановић.

23.минута: Слободан ударац са лијеве стране изводи Гачић, највиши у скоку је И.Јелић, који асистира Симићу, а овај главом сјајно шутира и доводи домаћи тим у вођство.

32.минута: Одлична акција гостију, Јосиповић излази пред Омеровића и мајсторски га матира за 1:1.

40.минута: Готово идентична ситуација као код првог гола Минерала. Гачић са исте позиције изводи слободан ударац , овога пута највиши у скоку је био Ковачевић, који својим првим овосезонски голом доводи у вођство тим са Бање Врућице.

Резултат првог полувремена је био 2:1 за ФК ''Минерал''.

Наставио је наш тим са притиском на гол гостију у другом полувремену.


66.минута: Вучић пробија по десној страни , улази у шеснестерац, асистира Стојановићу који повећава резултат на 3:1.

Када су сви мислили да ће домаћа екипа мирно привести сусрет крају, дешава се несхватљив пад у игри нашег тима , што гости одлично користе.

72.минута:Потез утакмице! Домаћи гријеше на средини терена, лопту узима Саво Симић и феноменалним ударцем са готово пола терена хвата ''на спавању'' Омеровића и смањује резултат на 3:2.

Као да је тај гол шокирао Минералове играче, а гостима дао ''крила''

79.минута: Још једна узета лопта гостију, контра-напад својим другим поготком на утакмици реализује Јосиповић, резултат је 3:3.

Гости су имали још једну одличну прилику ,да у потпуности преокрену резултат, али се њихов играч није снашао пред голом Омеровића. Наши момци су нашли снаге да казне тај промашај.

90+1. Кошаркашким рјечником речено, наш тим је побиједио са ''звуком свирене''. Гачић је сјајно пробио по лијевој страни, додаје до резервисте Томића, који упошљава Стојановића , а он је поново сигуран реализатор, за велико славље домаће публике и играча. Коначан резултат је 4:3. Стојановић је својим 12. овосезонским голом сачувао наш тим на првом мјесту.

Нова побједа је уписана теже него што се очекивало. До краја су још четири кола. ''Минерал'' заузима прво мјесто са једним бодом више од ''Требаве'' из Осјечана.  

У сљедећем колу наш тим иде на тешко гостовање у Костајницу код екипе ''Наша крила''.

ФК ''Минерал''- ФК ''Црвена звијезда'' Обудовац 4:3
1:0 Симић(23) 1:1 Јосиповић (32) 2:1 Ковачевић (40) 3:1 Стојановић(66) 3:2 Симић (72) 3:3 Јосиповић(79) 4:3 Стојановић(90)

ФК ''Минерал'': Омеровић, Д.Поповић, М.Поповић, Јелић, Ковачевић, Шакановић, Нинковић, Стојановић, Гачић, Симић, Вучић (од 86' Томић)
тренер: Дујаковић
жути картон: Д.Поповић

Коментари