''СТАТИСТИКА ИГРАЧА ФК ''МИНЕРАЛ'' ЗА СЕЗОНУ 2013-2014''- ПРВИ ДИО

Једна од најзначајнијих сезона у историји ФК ''Минерал'' је завршена и вријеме да се сумирају резултати. Овдје ћемо приказати статистику играча у неколико дијелова.

Жељко Стојановић:
15 голова, 10 асистенција.

Жељко Стојановић
Статистички гледано најбољи играч ове сезоне у екипи је Жељко Стојановић. Потпуно заслужено својим головима и асистенцијама доносио је побједе у најважнијим мечевима. Кад друге није ишло он је вукао екипу. Можемо много писати о овом мајстору са бројем 18, али подсјетићемо се шта је урадио ове сезоне.

Већ у првом колу против Требаве уписује двије асистенције и један гол. Код првог и трећег гола асистирао је Јелићу и Симић, а други је велемајсторски погодио ударцем са ивице казненог простора. У другом колу донио је велика три бода из Пакленице фантастичним слободним ударцем са преко 30 метара. У четвртом колу у Тишини постиже хет-трик. Против Хајдука код куће је постигао гол и асистенцију. У шестом колу противник је био Врањак, а Жељко је постигао први од два гола на утакмици. У седмом колу Стојановић је погодио за велики бод из Добоја против Жељезничара. У сљедећем сусрету против ОФК Придјела уписао је гол и асистенцију. Црвени картон је добио против Наших крила на Бањи Врућици.

У другом дијелу сезоне, биљежи асистенцију за Горановића против Озрена. Памти се и његов феноменалан центар-шут за Горановића у Врањаку којим је наш тим обезбједио велика три бода. У 18.колу прекида голгетерски пост од 11 утакмица без постигнутог гола. У сусрету против Жељезничара за први гол асистира Поповићу, а други постиже на асистенцију Гачића. Два гола је постигао против Ц.Звијезде Обудовац у побједи 4:3, а против Гајева је уписао двије асистенције. Да би у посљедњем колу против Руданке постигао свој други хет-трик ове сезоне за крај ове фантастичне сезоне по њега.

Јасмин Омеровић

Јасмин Омеровић:
15 утакмица без примљеног гола

На којем би мјесту Минерал завршио да није имао њега на голу. Повратник међу стативе, 27.-годишњи Омеровић, заслужан је ако не за сваку, онда за сваку другу побједу нашег тима. Правио чуда на голу у тренуцима кад је то било најпотребније. У 23 утакмице које је играо, на 15 није примио гол. У осталих осам примио је 17 голова. Своју мрежу је сачувао у Пакленици, Обудовцу, Руданци, Осјечанима, Скугрићу, Врањаку и Костајници. Што се утакмица код куће тиче није примио гол против Требаве, Скугрића, Хајдука, Врањака, Придјела, Озрена, Младости и Црвене звијезде Гајеви. Играч који је има искуства играња у Другој лиги ће сигурно бити од велике користи у сљедећој сезони.

Јоргован Симић
Јоргован Симић
10 голова, 4 асистенције

Велики борац на терену, сјајан скок, све то краси Јоргована Симића који је одиграо одличну сезону.

Са 10 голова, други је стријелац екипе. Већ у првом колу је главом затресао мрежу Требаве. Погодио је и против Хајдука у побједи од 3:0. Играч утакмице је био против ОФК Придјела када је постигао два гола. Својим голом донио је побједу нашој екипи у Обудовцу. Са ''бијеле тачке'' је био сигуран против Посавине.

У другом дијелу сезоне, тек је заиграо у Баткуши када је промашио неколико одличних шанси, али када је ушао у форму све се то вратило. У побједи против Жељезничара од 3:1, Симић је постигао трећи гол. У Придјелу је својим поготком само ублажио пораз нашег тима. У сљедећем сусрету против Црвене звијезде Обудовац постигао је водећи гол на асистенцију И.Јелића. У Костајници је голом потврдио побједу нашег тима од 2:0. Најљепши његов гол био је онај посљедњи, када је погодио из слободног ударца у Милошевцу. То је био његов десети  у првенству. У посљедња два кола, прославио се као асистент. У Милошевцу асистирао је код посљедњег кола Милојевићу, а против Руданке на ''пластици'' уписао је чак три асистенције , двије Стојановићу и једну Милојевићу.

...Остали у другом дијелу...

Коментари