''МИНЕРАЛ НАДИГРАО БСК''

''Прекинута црна серија од пет утакмица без побједе''


Фудбалери Минерала су у 9.колу уписали трећу овосезонску побједу, на Бањи Врућици је пао бањалучки БСК.

Прије овог сусрета стање на табели је показивало, Минерал је био 13.-ти а БСК други. На терену је била друга прича. 
Фантастичном игром и залагањем, наши играчи оставили су госте без иједног ударца у оквир гола. 

Одлично је тим из Бање Врућице почео утакмицу, нападима су опсједали гол екипе из главног града. Али је невјероватно шта су све играчи у жутим дресовима промашили у првом полувремену.

Стојановић је два пута излази ''очи у очи'' са голманом, једном је промашио, други пут је одбранио гостујући чувар мреже. М.Поповић је са два метра главом промашио празан гол, Продић се не сналази у прилици пред крај полувремена. Још је било неколико добрих шанси, али се на полувријеме отишло са почетних 0:0.

У наставку утакмице гости нису ни у једном тренутку показали зашто су на другом мјесту. Напао је Минерал и наставио са промашајима, али ипак је на крају награђен. Симић је промашио добру прилику на почетку другог дијела.
65.минута: Вучић пада у казненом простору судије само одмахује руком, минут послије..

66.минута: Стојановић шутира , лопту руком на гол-линији брани гостујући играч Ковачевић, а судија Вукота показује на ''бијелу тачку'',  а Ковачевићу оправдано додјељује црвени картон.

Лопту узима Симић, шутира... али брани Добријевић, лопта се одбија поново до Симића и он сада не промашује за 1:0. Коначно смо успјели да савладамо гостујућег чувара мреже.

73.минута: Сјајна лопта дубинска лопта Стојановића за Вучића на 30 метара  на лијевој страни, он одлично протрчава, улази у казнени простор , шутира , лопту је закачио Добријевић, али она одлази иза његових леђа за 2:0.

81.минута: Други жути картон за Јотановића, па су обе екипе сусрет завршиле са десеторицом.

Покушали гости до краја извршити притисак на наш гол, али нису ништа озбиљно направили те је сусрет завршен резултатом 2:0.

Велика, значајна побједа наше екипа којом смо побјегли са дна табеле. Тим је коначно био комплетан, Јотановић се након повреде вратио, а Човић је одиграо посљедњих пола сата. 

Након девет кола Минерал заузима девето мјесто са 11 бодова. У наредном колу гостујемо још једној екипи са шампионским амбицијама, тренутно трећепласираној Модричи.
Треба још истаћи да је велика штета што је данашњу сјајну партију наше екипе пратио мизерно мали број гледалаца, шта је потребно да се публика врати на стадион?


ФК ''Минерал''- ФК ''Б С К'' Бања Лука 2:0
1:0 Јоргован Симић 66'
2:0 Драган Вучић 73'

Минерал: Омеровић, Горановић, М.Поповић, Д.Поповић, Г.Продић, Јовичић(од 63' Човић), Гачић, Јотановић, Стојановић, Симић(од 80' Д.Јелић), Вучић(од 90' Јовић)

жути картони: Стојановић, Јовичић, Продић
црвени картони: 66' Ковачевић( БСК) 81' Јотановић( Минерал)

Коментари