''ПОБЈЕДА ЗА КРАЈ ГОДИНЕ''

Минерал-Лијешће 2:1


У посљедњем колу јесењег дијела шампионата у Другој лиги ''Запад'' фудбалери Минерала извојевали су веома важну побједу против Лијешћа, а укупно четврту ове сезоне. Иако смо током читаве утакмице имали потпуну доминацију на терену, побједа је ипак остварена тешком муком.

Тек што се кренуло са центра ''хладан туш'' за домаће.

3.минута: Корнер за госте, лопта се одбија на ивицу казненог простора одакле Игњатић приземним ударцем матира немоћног Омеровића за 0:1.

Од тада наш тим преузима иницијативу, а гости постављају бункер испред свог гола.
Велику прилику је пропустио Вучић када је изашао сам испред Попратина али је лопту послао поред гола. Поповић је запријетио ударцем са 20 метара али поред гола.

Жељко Стојановић се у првом полувремену просто поигравао са одбраном гостију, заустављали су га на све могуће начине. у 35.минути, пролази поред четири гостујућа играча у казненом простору, обарају га с леђа, али данас лоши судија Трипуновић не свира ништа. 

Још једна катастрофална грешка Трипуновића, када гостујући играч у посљедњој минути првог дијела лопту руком зауставља у свом шеснестерцу , али збуњени судија ништа не суди.
На одмор се отишло са предношћу гостију од 1:0.

Нападали су наши играчи у другом полувремену и на крају им се ипак исплатило.

67.минута: Оборен Г.Продић у шеснестерцу и сада судија показује на ''бијелу тачку''. И коначно сигурно изведен пенал наше екипе. Симић је изједначио на 1:1.

Једину праву прилику на читавој утакмици, гости су имали неколико минута послије, када је феноменално реаговао Омеровић.

Имали су наши играчи неколико добрих прилика, али су уласком у казнени простор превише комбиновали и на крају неуспјешно завршавали нападе, али када је коначно упућен шут са дистанце...

87.минута: Сјајан ударац Жељке Стојановића са неких 20 метара у доњи десни угао гола гостију за велико славље домаћих. Својим петим голом ове сезоне донио је велику побједу за нашу екипу.

Гостујући тренер на крају није био задовољан утакмицом, иако његов тим  ни по једном сегменту игре није заслужио бодове на овом мечу. Али ко губи има право да се љути.

'' Зима на 12.мјесту''

Фудбалери Минерала први дио сезоне су завршили на 12.мјесту са 14 бодова. Једно мјесту изнад зоне испадања.
У првом прољећном колу гостујемо у Козарској Дубици.


Коментари