''ПРЕГЛЕД ЈЕСЕНИ''

Након три успјешне године, стигли смо тамо гдје смо и зацртали свој циљ- у другу лигу!
Костур тима је задржан а екипи су се придружили, Горан и Славиша Продић(Укрина), Јовичић(Побједа), Јотановић, Кузмановић, Бајбић, Јовић(Пролетер). 
Носиоци игре су остали Стојановић и Гачић, Омеровић након премишљања одлучио да остане на голу. Припреме су почеле почетком јула, добро су одрађене, резултати у пријатељским утакмицама нису били повољни, али то је било у другом плану.

Прво коло донијело је сусрет двоје новајлија у лиги. У најбољем сусрету који смо одиграли, наш тим је славио над Борцем и Козарске Дубице са ''само'' 2:1, а пропустило смо невјероватне прилике да ''дотучемо'' противника. Прво гостовање је било у Добоју код ''рањеног лава'' екипе Слоге. Домаћин је славио са 2:1, Стојановић је голчином само ублажио пораз.
У наредном сусрету , друга побједа, Поповић евроголом и Омеровић фантастичним одбрана су срушили Лакташе.

Да се ове јесени нећемо наосвајати бодова у гостима, потврдило је гостовање у Омарској када нас је домаћин рутински поразио са 2:0. Седам дана касније на Бањи Врућици је гостовала Младост из Доње Слатине, повели смо голом Продића, али је Илић пред крај утакмице све шокирао и ''откинуо'' нам два веома битна бода.

Гостовање у Прњавору је било најбоље одиграно ове сезоне, али смо се кући вратитили празних руку, кобан је био пенал за домаће на старту утакмице, уз много промашених шанси наше екипе. Најбоља утакмица за гледаоце одиграна је у седмом колу на Бањи Врућици против Жупе. У мирном првом полувремену повели смо 1:0 голом С.Продића. Фуриозан почетак другог полувремена одиграли су гости за десет минута окрећу резултат на 1:2, Горановић са пенала не успијева изједначити, а гости повећавају на 1:3. Када су сви очекивали да бодови иду у Милосавце то није мислио Симић, који са два гола у судијској надокнади спашава бод нашој екипи. На гостовању у Жеравици смо поражени са 4:1. Трећа овосезонска побједа остварена је на домаћем терену ,''пала'' је другопласирана екипа БСК-а.


Наредно коло, Модрича нас је кући послала са ''пет комада'', а нисмо боље прошли ни код куће против шамачког Борца гдје смо поражени са 5:2. Био је то други пораз на домаћем терену у 40 службених утакмица.
Трећи пораз за редом  уписан је у Петрову, када је Стојановић пропустио велику шансу за изједначење, али није успио реализовати најстрожу казну. У посљедњем колу уписана је веома битна побједа, Стојановић се искупио за промашај у Петрову и голом на крају сусрета ударце са 20 метара донио велика три бода.

Све у свему остварили смо четири побједе, двије против екипа из горњег дијела табеле, двије против екипа који се боре за опстанак. Поред сјајног Омеровића на голу и ове сезоне фантастичног штопера М.Поповића, ове јесени примили смо 27 голова и тиме смо статистички најлошија одбрана у лиги. На три утакмице(Жеравица, Модрича, Борац Ш) смо примили 14 голова, на осталих једанаест примили смо 13. Стојановић је потврдио да је и даље главни ''мотор'' Жуте подморнице.
Постигли смо 17 голова, само су двије екипе постигле мање од нас. Нисмо примили гол само на двије утакмице.


Друга лига је показала да не прашта грешке као оне раније, те да се само уз озбиљан приступ може стићи до повољног резултата. Иако смо очекивали да ће у вишем рангу суђење бити на нивоу тог ранга, оно је било поражавајаће лоше, па и не чуди што се ријетко кад који судија из Републике Српске пробије на Европску сцену. 

Дујаковић има добољно времена за сумирање резултата , одмор и добре припреме, па се сви надамо бољим резултатима на прољеће.

Коментари