''НЕЗАБИЉЕЖЕН ИНЦИДЕНТ ПРЕКИНУО ПРИЈАТЕЉСКИ МЕЧ''

''Добар фудбал остао у сјени немилих сцена''

Дејан Јелић
Генерална проба фудбалера Минерала трајала је само 65 минута. На нашем терену се заиста ријетко дешава да дође до прекида утакмице због навијачких нереда, али ово што јуче десило се заиста ријетко дешава било гдје. Наиме, за овај прекид нису криви ни наши ни гостујући навијачи већ искључиво навијачи трећег клуба. До 65.минуте све је било фер и коректно, када се одједном појавила група око 50-ак навијача Пролетера из Теслића, који су физичку насрнули на гостујуће навијаче, судија је одмах прекинуо сусрет, а уз договор оба тима одлучено је да се играчи не враћају на терен. 
Заиста је непознат разлог напада на навијаче из Тешња који су свој тим бодрили фер и коректно а поздрављали су и добре потезе наших играча.  Екипа ТОШК-а је готово комплетне припреме обавила на Бањи Врућици и све је прошло без икаквих проблема до јуче. Желимо само рећи не поновило се!

''Минерал-ТОШК 2:2''

Вратимо се фудбалу... 

Била је ово једна од бољих утакмица нашег тима на овим припремама, иако је видљиво да ту још доста ''шкрипи'' , посебно у одбрани. Разлог томе је и мањак играча, што је све проузроковано , како управа каже ''беспарицом''.
На овом сусрету смо наступили без Стојановића, Перишића, Деспића, статус Симића и Ковачевића је непознат, Човић је обновио повреду кољена и његов повратак до краја сезоне је неизвјестан, Кузмановић се вратио у Пролетер након само 14 дана проведених у нашем тиму, од играча из јесењег дијела нема Милојевића и Бајбића.

Гости из Тешња су боље почели утакмицу, створили пар шанси које нису успјели реализовати, а један од криваца је и одлични на голу Омеровић.

20.минута: Када смо коначно озбиљно напали гол гостију, исплатило се. Гачић одлично изводи корнер , у казненом простору најбоље се сналази Томић, који доводи свој тим у вођство 1:0.

То је дало ''крила'' нашим играчима па су створили још пар прилика,али је убрзо стигло приземљење.

26.минута: Изгубљена лопта на средини терена, гости одигравају брзу акцију, коју завршавају сјајним ударцем Суљића са врха казненог простора за изједначење. Омеровић се испружио колико је дуг али није имао шансе.

41.минута: Потез утакмице! Гачић са десне стране додаје Вучићу који се налазио на неких 27 метара од гола, прима лопту, шутира и велемајсторски погађа у горњи десни угао голмана ТОШК-а за 2:1.

Полувријеме је завршено резултатом 2:1.

65.минута: Гостујући играч пробија по десној страни, убацује на петерац а његовом саиграчу Скоморцу није било тешко да савлада Омеровића за 2:2. То је био и крај утакмице, све што се десило смо раније описали.

Након овог сусрета, наша кадетска селекција појачана играчима који нису наступили у мечу са ТОШК-ом је одиграла пријатељску утакмицу са ФК ''Шњеготина'' у којем је поражена са 4:1,  а једини гол за наш тим је постигао В.Павловић.

Првенство почиње за 7 дана, радује је нас добра форма нападачког двојца Вучић-Гачић, у форму се враћа и Д.Јелић који је јесенас био у другом плану. Очекује нас гостовање у Козарској Дубици, задатак је тежак, треба опстати у лиги, награде за то нема, али показали су наши играчи и до сад, да све што раде за клуб, раде из љубави.


Коментари