ПОДЈЕЛА БОДОВА У БРОДУ!


        У утакмици првог кола Регионалне лиге ''Центар'' одиграној у Броду, ОФК Полет 1926 и Минерал подијелили су бодове. 


Наш тим је у Брод отишао без неколико важних играча Јелића, Човића, Гачића, Милојевића,Јотановића, али највећи хендикеп је био одсуство прва три голмана(Марјановић, Душанић, Томић) , па је међу стативе морао млади Милорад Вуковић. На овом сусрету су дебитовали Ђукарић, Суботић и Д.Човић. Просјек година наше екипе је био 21.


У овом сусрету Минерал је први пута наступио у новим дресовима( плави дресови, бијели шорцеви и црвене штуцне).


Сусрет је одигран у фантастичним условима, на савршено припремљеном терену за наше услове.


Након почетног испитивања снага, наш тим је запријетио два пута преко Ковачевића, али је голман домаћих био на мјесту. Домаћи су створили двије прилике у једној су погодили стативу а у другој је сјајно реаговао Вуковић. 


Добро је наш тим играо прво полувријеме, држао је лопту у својим ногама преко 70% времена, што се исплатило у самом финишу првог полувремена.


41.минута: Раде Поповић пробија по лијевој страни , убацује на другу стативу до центарфора Ковачевића који елегантно поспрема лопту иза леђа домаћег голмана.


На полувријеме се отишло вођством гостију од 1:0.


Друго полувријеме почело изједначеном игром на средини терена све до 60.минуте. Тада домаћи у потпуности преузимају иницијативу, док се игра екипе из Бање Врућице распала. Покушавали су домаћи ударцима из свих позиција, многи су завршили изван оквира гола, неколико шутева одлично зауставио Вуковић. Наш тим је покушавао шутевима из даљине Ковачевића и Човића.


80.минута: Слободан ударац са лијеве стране за Брођане, убачај на другу стативу тамо се налазио играч домаћих који са два метра главом убацује лопту у мрежу за 1:1.


Имали су домаћи још неколико покушаја а најбољу прилику на утакмици пропустили су наши играчи. Двије минуте прије краја утакмице, лопта се одбија до Раде Поповића који шутира са три метра али му то одлично брани домаћи чувар мреже.


На крају најреалнији резултат 1:1.

У сљедећем колу Минерал гостује у Баткуши код Хајдука.

ОФК ''Полет 1926'' Брод- ФК ''Минерал'' 1:1
Горан Ковачевић 41'

Минерал: Вуковић, Горановић, М.Поповић, Ђукарић, Р.Поповић, В.Павловић, Јовић(од 61' В.Павловић), Д.Јелић(од 52' Д.Поповић), Перишић(од 80' Суботић), Д.Човић, Ковачевић
тренер: Бојан Јелић


жути картони: М.Поповић, Перишић, В.Павловић, Суботић


Коментари