''ПОДЈЕЛА БОДОВА У ДУГОМ ПОЉУ''

У дербију четвртог кола Регионалне лиге ''Центар'' у Дугом Пољу, домаћа Слога и Минерал одиграли су 1:1.

И на трећем овосезонском гостовању смо имали предности али смо је на крају испустили и поново донијели бод са гостовања. Три утакмице у гостима, три бода.

Домаћин се показао као квалитетан противник. На терену је виђена динамична игра, играло се од једног шеснестерца до другог. Наш тим је покушавао преко Р.Поповића, Павловића ударцима са дистанце. Домаћи нису имали ријешења за нашу сјајну одбрану. Главни арбитар није дозвољавао никакве контакте, па је на мечу суђено по слободној процјени преко 60 прекршаја.

35.минута: Центаршут у казнени простор домаћих, у гужви се најбоље сналази Раде Поповић који погађа за 0:1. То је био први гол Поповића након повратка у матични клуб.

Посљедњих пет минута прошло је потпуној офанзиви домаћих на наш гол, али је наша одбрана било сигурна, као и голман Вуковић. Најбољу шансу домаћи су имали из слободног ударца, када је на гол-линији сјајно реаговао Човић и сачувао наш гол.

У 50.минути сјајан ударац је упутио Ђукарић са неких 25 метара али је голман домаћих одбранио.

У 53.минути Младен Поповић је након једног дуела са противничким нападачем повриједио нос те је морао привремено напустити терен. Док се указивала помоћ Поповићу , наш тим је пуних 10 минута играо са играчем мање што су домаћи искористили.

55.минута: Домаћи играч пролази по десној страни, Вуковић не излази на вријеме,  убацује на другу страну стативу до Околића којем није било тешко убацити лопту у мрежу за 1:1.

М.Поповић није могао наставити сусрет због повреде носа, али ће бити спреман за наредни меч. Домаћи су најопаснији били послије прекида, али нису озбиљније успјели да угрозе гол Вуковића.

Наш тим је покушао преко Д.Човића чији ударац зауставио домаћи чувар мреже, Јовићев шут је отишао преко гола. Најбољу прилику на крају утакмице имао је Ковачевић када је добио лопту на пет метара, али као да га је та лопта изненадила те није реаговао онако како се од њега очекивало, те  домаћи голман тај ударац без проблема брани.

На крају 1:1, можда и најреалнији резултат , остаје жал што смо поново водили али нисмо побиједили, што смо поново имали велику шансу на крају утакмице, али је нисмо искористили.

Након четири кола, наш тим је освојио шест бодова и налази се на шестом мјесту. У наредном колу на Бању Врућицу долази екипа ''Наша крила'' из Костајнице.

ФК ''Слога''Дуго Поље-ФК ''Минерал'' 1:1
0:1 Р.Поповић(35) Околић 1:1 (55)

ФК ''Минерал'': Вуковић, Горановић, Јотановић, Р.Поповић, М.Поповић(од 60' Н.Павловић), Д.Поповић, И.Јелић, Човић(од 79' Д.Човић), Ковачевић, Ђукарић, В.Павловић(од 65' Јовић)

жути картони: Јотановић, С.Човић, Д.Човић, Јовић


Коментари