'' НОВА ПОБЈЕДА МИНЕРАЛА''


     Након убједљиве побједе у прошлом колу, фудбалери Минерала успјешно су обавили још један домаћи задатак. По тмурном и кишовитом времену наш тим је савладао ФК ''Врањак'' из Врањака идентичним резултатом као и прије двије године 2:0.

Наш тим је као и на прошлом сусрету наступио без Ђукарића који је задобио повреду кољена.

Славиша  Човић

Кренуо је Минерал офанзивно од прве минуте. Прву прилику је

пропустио Ковачевић чији је ударац одбранио гостујући голман. Шансе су имали и Р.Поповић, Човић али се резултат није мијењао. Гости су одличном одбраном са одличним голманом успјели сачувати своју мрежу. Најбољу прилику гости су имали у 20.минути када је њихов покушај зауставио Вуковић али се при тој интервенцији повриједио и замијенио га је млади Томић на голу.
Данијел Поповић

Већ на самом почетку другог полувремена С.Човић у свом стилу прави слалом у одбрани Врањака али и његов покушај зауставља Стјепановић.

Покушавао је Минерал и ударцима са дистанце али промјена није било. У 60.минути послије корнера ударац Ковачевића је отишао поред гола.

Радост послије гола
69.минута: Коначно је капитулирала одбрана гостију. Послије убацивања из корнера у гужви се најбоље сналази Д.Поповић који својим другим овосезонски голом доноси Минералу предност.

Пет минута послије ударац Д.Човић одлази мало поред стативе.

89.минута: Голман гостију Стјепановић руши центарфора домаћих Ковачевић и судија показује најстрожу казну. Ковачевић узима лопту, шутира, али то брани Стјепановић, на срећу лопта се одбија Ковачевићу који својим седмим овосезонским голом потврђује побједу екипи са Бање Врућице.

Била је ово трећа овосезонска побједа и са 12 бодова и утакмицом мање која још није регистрована али су све прилике да ће нашем тиму бити додијељена три бода, дакле са 15 бодова се налазимо на другом мјесту са бодом мање од водеће Слоге. Сљедеће кола нам предстоји дерби сусрет у Осјечанима са Требавом.

ФК ''Минерал''- ФК ''Врањак'' 2:0
Д.Поповић(69), Ковачевић(89)

Минерал: Вуковић(од 20' Томић), Д.Поповић, Ковачевић, Горановић, В.Павловић(од 64' Д.Човић), Перишић, С.Човић, Д.Јелић(од 54' Н.Павловић), Јотановић, М.Поповић, Р.Поповић

Врањак:Стјепановић, Стојановић, Мићић, Трепић, Гајић, Лукић, Геруси, Вајкић, Савић, Новосел, Савић

жути картони: Д.Поповић(Минерал), Стјепановић, Стојановић,Мићић( Врањак)

Коментари