''МИНЕРАЛ СИГУРАН КОД КУЋЕ''

У дербију 9.кола Регионалне лиге ''Центар'' фудбалери Минерала уписали су пету овосезонску побједу и тако након девет остали једина непоражена екипа у лиги.

Сусрет је одигран по хладном и кишовитом времену али је и поред тога малобројна публика отишла задовољна кући.

Наш тим је као и сваки сусрет кренуо офанзивно у жељи да оствари нову побједу којoм би био ближе освајању јесење титуле. На почетку сусрета у прилици је био Ковачевић, али његов ударац одлази поред гола. Најбољу шансу у првом дијелу не користи Симић, након додавања Ковачевића његов ударац са неких 10 метара је одбранио гостујући чувар мреже. Ипак , у другом полувремену ствари долазе на своје мјесто.

50.минута: Корнер убацује Р.Поповић, највиши је у скоку је Ковачевић, његов ударац из гола избацује гостујући играч, али на сигнализацију помоћног арбитра, главни судија показује на центар и резултат је 1:0.

62.минута: Гостујући играч  руком лопту зауставља у свом казненом простору, а судији Михајловићу није ништа преостало него да покаже на ''бијелу тачку''. Сигуран са је 11 метара је био Ковачевић, који постигао свој 10 гол ове сезоне.

73.минута: Р. Поповић убацује с десне до Н.Павловић који сјајним ударцем са  неких 13 метара у десни горњи угао голмана Поповића ријешава питање побједника у овом сусрету.

Могао је наш тим и убједљивије да слави али је колосалне прилике пропустио Ковачевић.

87.минута: Вуксановић постиже почасни гол за госте након грешке домаће одбране.

Након девет кола Минерал је једина непоражена екипа и тренутно се налази на првом мјесту са 19 бодова колико има и Слога из Дугог Поља. У наредном колу наш тим гостује у Обудовцу код екипе Црвене звијезде.


ФК ''Минерал''- ФК ''Будућност'' Горња Слатина 3:1
Ковачевић(50)(62п), Павловић(73); Вуксановић(87)

ФК ''Минерал'': Бајбић, Горановић, Симић(од 69' Д.Човић), С.Човић(од 46' Д.Поповић), Н.Павловић, Јотановић, М.Поповић, Р.Поповић, В.Павловић, Ковачевић, Перишић(од 51' Јовић)

Будућност: Поповић, Тодоровић, Гајић(од 76' Вуксановић), Васиљевић, Мокрић, Босић(од 82' Пајић), Вуксановић, Аврић, Босић(од 65' Ђукић)Радуловић, Дринић

жути картони: Човић, Јотановић, Д.Поповић(Мин), Мокрић, Босић, Босић, Дринић(Буд)

Коментари