'' ДОМИНАНТНО ДО ПОБЈЕДЕ''

У дербију 11.кола РФЛ ''Центар'' Минерал је на Бањи Врућици декласирао екипу Руданке са 5:1 и наставио крупним корацима да граби ка новој титули.

Како више описати игру играча које тренира Бојан Јелић, својевремено једног од најбољих играча у Републици Српској, ако овако настави сигурно да му се смијеши и успјешна тренерска каријера. 11 утакмица је одиграно у Регионалној лиги, Минерал је остварио седам побједа и 4 ремија, ако се узму у обзир и посљедње двије утакмице из прошле сезоне, тим са Бање Врућице је непоражен у посљедњих 13 утакмица.

Иако је сусрет носио епитет дербија, Минерал је доминатном игром лако изашао на крај са гостима из Руданке. По лијепом и сунчаном времену наш тим је славио са 5:1.

Повели смо у 29. минути голом Раде Поповића. Пет минута послије на 2:0 је повисио Младен Поповић својим првим овосезонским голом. Тако је завршен и први период.

Раде Поповић
Друго полувријеме је било још ефикасније , а отворио га је у 52.минути Раде Поповић својим петим овосезонским поготком повећао је резултат на 3:0.

Само седам минута проведених у игри било је довољно Јорговану Симићу да постигне свој други гол у свом трећем овосезонском наступу. У 60.минути резултат је био 4:0.

Два минута након Симићевог гола , гости остају са играчем мање након што је Пијетловић добио директна црвени картон. Ипак, гости успјевају са играчем мање да постигну погодак, у 66.минути Ђукић је смањио на 4:1.

Дејан Јелић
Најмлађи капитен у историји ФК ''Минерал'', Дејан Јелић, својим првим голом у каријери за сениорску екипу поставља коначан резултат ове утакмице 5:1.
 
Бојан и Дејан Јелић
Два кола прије краја јесењег дијела првенства наш тим држи прво мјесто са три бода више од Слоге из Дугог Поља. У наредном колу Минерал гостује у Скугрићу и побједом у тој утакмици би осигурали јесењу титулу.

ФК ''Минерал''- ФК ''Руданка'' 5:1
Р.Поповић(29)(52), М.Поповић(34), Симић(60), Д.Јелић(84)
Ђукић(62)

жути картони: Д.Поповић, М.Поповић(Мин), Хамидовић(Руд)
Црвени картон: Пијетловић(Руд)

Минерал: Бајбић, Д.Поповић(од 69' Д.Човић), Перишић, Ковачевић(од 53' Симић), Човић, Д.Јелић, Јотановић(од 24' Н.Павловић), Јовић, В.Павловић, М.Поповић, Р.Поповић

Руданка: Радић, Старчевић, Ибраковић, Јовић, Пијетловић, Николић, Шарчевић( од 69' Сајић), Ђукић(од 76' Нинковић), Лукић, Рекановић, Хамидовић

Коментари