''МИНЕРАЛ УБЈЕДЉИВ У ДЕРБИЈУ''

Фудбалери Минерала савладали су Слогу из Дугог Поља са 4:0 у дерби мечу 17.кола Регионалне лиге ''Центар''.

По лијепом и сунчаном времену пред око 200 гледалаца, Минерал је сигурном игром остварио заслужен тријумф. Иако се очекивао узбудљив сусрет, видјели смо велику борбу на средини терена и неколико прилика на обије стране. 

6.минут: Кренуо је Минерал силовито већ на самом почетку, Р.Поповић улази у казнени простор , руши га гостујући играч ,а Дринић показује оправдано на ''бијелу тачку''. Сигуран егзекутор је био Симић за 1:0. Ово је био његов седми гол ове сезоне.

Од тог тренутка гости су преузели иницијативу, покушавали су преко Којића, а један добар ударац је зауставио Омеровић. Наш тим је још прилику имао , када је Симић каснио на центаршут Поповића. Ипак, без превише узбуђења је завршено прво полувријеме вођством нашег тима од 1:0.

Друго полувријеме је било нешто динамичније и виђена су три гола.

67.минута: Може се комотно рећи да је Минерал искористио све своје прилике. Раде Поповић је примио лопту на неких 17,18 метара, одлично шутирао у доњи десни угао голмана Зелинца, који је био на тој лопти, али је она ипак завршила иза његових леђа за 2:0.

75.минута: Слободан ударац за наш тим на неких 25 метара. Брзо то изводе наши играчи, користе збуњеност гостујуће одбране, лопта долази до Раде Поповића , који мајсторским ударцем са неких десет метара , постиже свој 11 гол ове сезоне за 3:0. 

90.минута:  Раде Поповић епитет најбољег играча утакмице је потврдио, сјајним продором по лијевој страни и асистенцијом до капитена и нашег најмлађег играча Дејана Јелића, којем није било тешко да матира Зелинца за коначних 4:0. 

Одговорном игром од почетка утакмице , тим из Бање Врућице остварио је најубједљивију побједу овог прољећа.Сусрет је био фер и коректнан без много оштрих стартова. Ово је била 11 побједа ове сезоне, којом смо се поново вратили на прво мјесто са истим бројем  бодова као и тим из Дугог Поља, али захваљујући бољој гол разлици наш тим је ''лидер''.

ФК ''Минерал''- ФК ''Слога'' Дуго Поље 4:0
Симић(6 пенал), Р.Поповић(67)(75) Д.Јелић(90)

Коментари