NEMOĆNA CRKVINA, ŽUTI SAČUVALI VRH


10. Kolo: FK”CRKVINA- FK”MINERAL 2:3

NEMOĆNA CRKVINA, ŽUTI SAČUVALI VRH

U ovom kolu Mineral je sačuvao lidersku poziciju što je najvažnije a tokom čitavog meča utakmica je bila kontrolisana od strane žute čete izuzev na početku kada je Crkvina imala blagu terensku inicijativu te kada su domaći došli do smanjenja reziltata na 2:1.
Takođe ova utakmica obilovala je sa dosta spornih situacija i to prvenstveno onih koje su uticale direktno na rezultat utakmice a u centru pažnje bio je glani akter suđenja Petrušić Vlado koji je svjesno ili nesvjesno oštetio goste.
Prva velika prilika dešava se u 16. min kada Jelić D. asistira Vučiću koji izlazi sam , jedan na jedan s golmanom ali pokušaj loba završava pored lijeve stative domaćih.
Trener podmornice primoran je bio da napravi prvu zamjenu u 28. min kada je iz igre izveo mladog Tomića koji se nije najbolje snašao na poziciji desnog beka a u igru je ušao iskusni predvodnik ekipe Goranović koji je meč počeo na klupi ali ubrzo kapiten je opravdao svoju ulogu u timu i pokazao veliki učinak u preostalih šesdeset minuta.
Nakon 6 minuta provedenih u igri, Goranović solo akcijom po desnoj strani i upućuje loptu u protivnički šesnesterac gdje Jelić D. bježi lopta preko noge ali dolazi do Čovića koji s lijeve strane protivnika pogađa mrežu i donosi prednost od 1:0 u 34. min.
U 36. min- Stojanović proigrava Vučića koji ulazi okomito između dva zadnja igrača koji se nalaze ispred pomenutog napadača a pomoćni sudija signalizira opsajd poziciju kod veoma izgledne šanse za ugrožavanja protivnika jer je pre stigao do lopte i uputio se prema golmanu Crkvine.
U 40. min- KNUCIJALNA greška glavnog sudije kada pravi veliki propust jer pravi dve greške koje su povezane u jednoj cjelini i koje su trebale da daju utakmici sasvim drugi epilog toka i dešavanja na terenu. Naime, napadač Vučić izlazi sam jedan na jedan s golmanom te ga zaobilazi s desne strane a ovaj ga iz očaja obara i kada smo svi smatrali da će da postupi po pravilima fudbalske igre, isključi domaćeg golmana,te dosudi jedanesterac pri vođstvu Minerala i aktivnom rezultatu 1:0, Petrušić apsolutno nereaguje na pomenuto dešavanje te nastavlja da vodi utakmicu po njemu samo svojstvenom načinu suđenja.
U 57. min Jelić D. pravi kontru ali u završnici ponestaje koncetracije gdje pogađa dobro postavljenog golmana.
Minut posle ove akcije Stojanović asistira Vučiću koji probija desnu stranu, ulazi u kazneni prostor i pogađa donji desni ugao domaćina te povećava rezultat na 2:0.
U 67. min domaći izvode korner, Milojević izbija loptu glavom koja pogađa Stojanovića u ruku a arbitar dosuđuje penal nakon kojeg Crkvina smanjuje rezultat na 2:1.
U 72. min bilježimo udaranje Aladžića koji se okliznuo i koji je već bio na zemlji,od strane domaćeg igrača sa brojem 5, te nakon toga isti igrač po podizanju sa tla, hvata Aladžića za vrat gdje dolazi do verbalnog duela obe ekipe i podizanja tenzija na terenu a glavni sudija ponovo pravi veliki propust i nešalje peticu put svlačionice jer je izazvao incident i komešanje na terenu koje je moglo da preraste u opštu tučnjavu.
U 74.min Stojanović pokušava da uposli Jelić D. koji je stojao ispred štopera Crkvine a upućena lopta pronašla je put do Čovića ali nije mogla da se izrodi prilika za pogodak jer je po treći put katastrofalno postupio pomoćnik i signalizirao nedozvoljenu poziciju Jeliću koji nije uticao na igru Minerala i koji je bio ispred pomenutog dvojca domaće odbrane.
U 79. min Popović D. spretno se snalazi na lijevoj strani te upošljava Vučića koji svojim drugim pogotkom donosi treći gol Mineralu i povećanja na 3:1
U zadnjim sekundama meča, Kovačević D. ne uspjeva doći do lopte niti da napravi prekid na 30 m od svog gola a domaći to koriste i akciju završavaju pogotkom za konačnih 2:3 za Mineral.U 11. kolu Mineral je domaćin ekipi Hajduka, velikom dužniku od pre dve sezone s kojim se borio za ulazak u veći rang, međutim ovaj put situacija se drastično promjenila, ovaj put Mineral se bori za veći rang a Hajduk za sredinu tabele.


Коментари