SEDMICA GOSTIMA, LOTO U RUKAMA ŽUTE PODMORNICE


10. Kolo: 28.10.2012. FK „MINERAL“ – FK „HAJDUK“(Kožuhe) (7:0)
SEDMICA GOSTIMA, LOTO U RUKAMA ŽUTE PODMORNICE

Drugu najefikasniju utakmicu što se tiče realizacije odigrali su žuti u 10. kolu kada su deklasirali Hajduka a najbolja u prvenstvu kod kuće ove sezone jer se sve maksimalno ispoštovano iz svlačionice.
Trener žute podmornice imao je na okupu sve igrače osim povrjeđenog Gačića koji nije u sastavu već dva kola zbog povrede koljena.
Borbenost i trud do maksimuma tokom čitavih 90. minuta krasila je žute momke i to dok su vodili sa visokim rezultatom, volja je bila velika za uspjehom a trud se više nego isplatio na kraju jer se mreža gostiju tresla sedam puta i to uz dosta sreće dobro su prosli jer su napad i vezna linija maksimalno bili raspoloženi a zadnja linija praktično nije imala posla. 
Već u 21. min gosti prave prekršaj nad Jelić D. u kaznenom prostoru a siguran realizator po treći put ove sezone s bijele tačke je Goranović za 1:0. Međutim domaći su ostali hendikepirani jer povrjeđeni Jelić D. primoran je bio da napusti igru a umjesto njega ušao je mladi Čović.
Pet minuta posle viđena je lijepa akcija Simića i Vučića, dva dupla pasa nakon čega Vučić na asistenciju Simića u 26. min povećava na 2:0
Potom u 27. min Stojanović sa 19 m pogađa desnu stativu gostiju a gosti su odolijevali napadima Minerala sve do poluvremena i rezultat se nije mjenjao.
Udrugom poluvremenu žuti su krenuli još jače i ofanzivnije a Čović u 50. min dobrim šutom s 20 m ljevicom pogađa donji desni ugao Kožuha za 3:0
Nakon kornera Perišića, odbijelu loptu najbolje prihvata Jelić I. koji sa 9 m pogađa za 4:0 u 60. min i već tada su stvari bile jasne da će bodovi ostat na Banji samo je bilo pitanje s kojim rezultatom će se završiti utakmica.
Zatim Stojanović asistira Vučiću koji svojim drugim golom a jedanestim ukupno u 68. min pogađa za petardu gostiju.
Nakon toga, Aladžić probija desni bok gostiju i dobrim centaršutom pronalazi Milojevića koji efektno glavom pogađa za 6:0.
Minut posle bezazlenu loptu nespretno Jelić I. udara rukom u šesnestercu a glavni akter pokazuje na bijelu tačku ali hajdukov izvođač najstrože kazne, pogađaju prečku nezaposlenog Marjanovića. U finišu susreta vidjeli smo još dve vekike prilike, u 80. min Simić fula 100% šansu glavom a u 81. min Stojanović se oslobađa dva igrača ali iz čiste situacije ponestaje koncetracije gdje šalje loptu pored gola Hajduka. 
Posle velike prilike tačku na ovaj susret stavlja Stojanović u 85. min na asistenciju Milojevića i postavlja konačnih 7:0.

Mineral je i dalje vodeći sa 28 bodova, 2 više od drugoplasiranog Ozrena.
Ostali rezultati i tabela:


Коментари