''ОДЛИЧАН ДЕРБИ И БОД У ОСЈЕЧАНИМА''

      Дерби осмог кола Регионалне лиге ''Центар'' игран у Осјечанима између домаће Требаве и Минерала у потпуности је оправдао епитет дербија. Сјајни голови, преокрети, борба и на крају најправеднија подјела бодова. 

Могао је наш тим убједљиво да слави на крају је једва спасио и бод. Шта све може да нам понуди фудбал показало у првих 45 минута ове фантастичне утакмице.

Минерал је наступио без повријеђених Ђукарића и Вуковића, а први пут послије годину дана међу стативама се нашао Бајбић.

Кренуо је наш тим офанзивно са једном жељом да оствари још једну побједу. Прву прилику смо имали већ на старту када послије центаршута Перишића лопта се одбија од земљу и одлази преко гола.  Пријетили смо послије прекида, али ипак гол је постигнут из игре.

19.минута: Гол досадашњег дијела сезоне, а вјероватно један од најбољих у претходних двије године.  Најбољи стријелац ове сезоне Ковачевић прима лопту на неких 30 метара, шутира и евроголом у горњи лијеви угао голмана домаћих доводи наш тим до предности. 

Наставио је Минерал притисак на гол домаћих у покушају да нокаутира противника. 

30.минута: Убачај из аута долази до Човића, који се налазио на неких 16 метара , шутира , лоша интервенција Благојевића лопта му пролази кроз руке и тим са Бање Врућице је повећао предност на 2:0. 

Вјероватно најбољих пола сата нашег тима ове сезоне, а онда се дешава најгори 15 минута.

Када смо сви мислили да је противник нокаутиран , он се ''дигао'' и ''ударио'' још јаче. Рекао је легендарни Милан Живадиновић да је 2:0 најопаснији резултат и није погријешио.

Почели су домаћи нападе према нашем голу, наши играчи су губили смиреност, веза у средини терена је пуцала и све је ''пало у воду'' послије аутогола.

38.минута: Играч домаћи центрира са десне стране са неких 20 метара од гола, лопта се одбија од Горановића и завршава иза леђа Бајбића.

Тај гол унио је тоталну пометњу у наш тим што су играчи Требаве максимално искористили.

40.минута: Нападач домаћих Жигић успјешно избјегава офсајд замку, прима лопту на неких 6,7 метара и у паду је шаље у мрежу за 2:2.

44.минута: Домаћа публика је са одушевљењем дочекала полувријеме јер минут прије домаћи играч ударцем са 16 метара у лијеви доњи угао голмана Бајбића довео свој тим у вођство од 3:2.

На полувремену Требава-Минерал 3:2.

Друго полувријеме је вођена велика борба на средини терена, било је много прекршаја, требало је напасти противника а у исто вријеме сачувати свој гол.

Велику шансу је средином другог дијела пропустио Д.Човић када се нашао сам испред Благојевића али је његов шут одбранио голман.

Ипак бод је спашен.

77.минута: Раде Поповић директним ударцем из корнера постиже гол за 3:3. Ипак гол је приписан Данијелу Поповићу који је чини се лопту дирао на гол линији.

Имао је Минерал нову прилику да побиједи, али је невјероватно оно што се дешава већ четврту гостујућу утакмицу код неријешеног резултата. Да је танка линији од хероја до трагичара показало се и сада. Ковачевић се у посљедњој минути нашао сам испред голмана и шутирао високо преко гола. Прилика оде у неповрат.

Све у свему најправеднији исход. Сусрет је био фер и коректан, без много оштрих стартова.

Минерал ће ову ноћ провести на првом мјесту до сутра и утакмице Посавине и Слоге Дуго Поље. У наредном колу на Бању Врућицу стиже Будућност Горња Слатина.Коментари