''БОД У РУДАНЦИ- КОРАК ДО ТИТУЛЕ''

Фудбалери Руданке и Минерала подијелили су бодове на стадиону ''Плинара'' у оквиру 24.кола РФЛ ''Центар''. Захваљујући овом боду и киксу Слоге у Горњој Слатини , Минерал се нашао на три бода до шампионске титуле.

Сусрет је одигран по кишном времену и веома тешком терену за игру, натопљеном водом. Поред свих потешкоћа , видјели смо добру фудбалску представу са много прилика и голова.

Домаћи тим је боље отворио сусрет и створио много прилика, док су наши момци изгледали збуњено. Већ око десете минуте домаћи играч шутира искоса са неких десет метара, лопта погађа Омеровића па пречку нашег гола. Неколико минута послије покушали су домаћи шутем са дистанце , али је то бравурозном одбраном зауставио Омеровић. Шут са домаћина са десне стране отишао је поред гола. Покушај домаћина након корнера на гол линији зауставио је Горановић. 

Казна за промашаје Руданке брзо је стигла.

39.минут: Домаћи играч враћа лопту свом голману, а овај несмотрено је хвата у руку и главни арбитар показује индиректан ударац на неких 10 метара за наш тим. Након додавања лијепим ударцем Раде Поповић шаље лопту у доњи лијеви угао голмана домаћих за 0:1.

Ипак на одговор домаћина није се чекало дуго.

45.минут: Неколико тренутака прије краја полувремена домаћи долазе до заслуженог гола. Ударац са неких 16 метара зауставио је Омеровић, али се лопта одбила до противничког играча којем није било тешко да је пошаље у мрежу за 1:1.

Друго полувријеме наши играчи почињу много боље, много љепша и лепршавија нашег тима брзо резултирала поготком.

53.минут: Д.Поповић избацује Р.Поповић који пролази по десној страни убацује у казнени простор до Симића који рутински погађа за 1:2.

54.минут: Није требало домаћима више од 60 секунди да поново изједначе. Грешку наше одбране користи домаћи играч који излази пред Омеровића и матира га за 2:2.

Остатак сусрет протекао са шансама на обије стране гдје ,треба издвојити сјајне одбране Омеровића који је спашавао наш гол.

У 65.минути се повриједио Д.Поповић након бруталног старта домаћег играча.

70.минута: Играње руком Горановића и пенал за Руданку. Међутим, домаћи играч пропушта шансу да донесе побједу свом тиму и са ''бијеле тачке'' лопту шаље поред гола Омеровића.

На крају најреалнији резултат 2:2. Велики бод којим се Минерал приближио освајању титуле. У наредна два кола нашем тиму је потребна једна побједа да би осигурао  пехар, а прва шанса је већ сљедећу недјељу када нам у госте долази Скугрић. Прије тога, у сриједу сусрет 1/4 финала купа ГФС ''Добој'' против Слоге из Добоја.

Коментари