МИНЕРАЛ С ДЕСЕТОРИЦОМ ПОРАЖЕН ОД МОДРИЧЕ

Фудбалери Минерала поражени су данас на Бањи Врућици од Модриче Максиме резултатом 5:1 у оквиру 18.кола Друге лиге РС ''Запад''.

Некада је ''пластика'' на стадиону била велика предност наших играча, а велика мана нашег противника. Данас, чини се сваки противник на нашем стадиону покаже оно најбоље што умије. Занимљиво звучи податак да је до овог кола Модрича постизала по један гол у просјеку, а нама је данас дала пет комада, такође ово је била прва побједа у гостима ове сезоне некадашњег учесника квалификација за Лигу шампиона.


Наш тим је играо без повријеђених М.Поповића и Б.Јелића, али и поред тога тренер Јелић извео је млад и полетан састав који је ушао офанзивно у меч, али успаваност, деконцентрација, неискуство у неким тренуцима одговарало је противнику који је кући отишао остваривши најубједљивију побједу ове сезоне.

Већ у четвртој минути прва акција гостију пролаз по лијевој страни убацивање до Н.Прљете који је шаље иза леђа Марјановића за вођство гостију. 

Нисмо озбиљније успјели угрозити гол Трипића у наредних неколико минута, док гости већ у 17.минути стижу до другог гола. Мрђан шутира са неких 10 метара, брани Марјановић, али се лопта поново одбија до Мрђана који је шаље у мрежу за 0:2.

Кључни моменат се десио у 33.минути када је Долић стартовао на Прљети и зарадио други жути картон .


Гости су побједу потврдили другим голом Мрђана у 44.минути за 0:3.

Четврти погодак гости су постигли у 56.минути, након одбијанца Дудић је погодио за 0:4.

Само двије минуте послије Е.Осмић је оборен у казненом простору, судија Вујановић је показао на пенал. Сигуран са ''бијеле тачке'' био је од данас наш најбољи стријелац ове сезоне, шеснестогодишњи Рамиз Хамзић који је постигао свој четврти гол у три утакмице.


Коначан резултат је поставио резервиста Савкић седам прије краја утакмице.

Овим поразом остали су смо ''закуцани'' за дно првенстве табеле са осам бодова и -30 гол разликом. 

У наредном колу гостујемо у Омарској код истоимене екипе.

ФК ''Минерал'' - ФК ''Модрича Максима'' 1:5
Хамзић(58'п); Прљета (4'), Мрђан (17',44'), Дудић (56'), Савкић (83')

жути картони: Марјановић, И.Јелић (Минерал), Којић, Прљета, Лазаревски, Илић, Галешић (Модрича).

црвени картон: Долић(Минерал) у 33.минути

Минерал: Марјановић, Поповић, И.Осмић, Ункић (од 61' Милојевић), Гаврић, Ковачевић, Д.Јелић (од 37' И.Јелић), Хамзић, Долић, Е.Осмић, Перишић (од 56' Топић)

Модрича: Трипић, Ристић, Карамановић, Којић, Дудић, Прљета (од 73' Ђурић), Радић, Лазаревски, Мрђан(од 64' Савкић), Трифковић (од 81' Јовановић), Илић

Коментари